Klubbens fly - OY-CTZ, SE-ITZ, SE-GPD og OY-EGK

Midtjysk Flyveklub købte i december 2009 OY-CTZ. I slutningen af januar 2010 fik klubben så endelig flyet. Det fik midlertidig plads på EKVJ, da flyveforholdene på EKHG på grund af vejrliget er for dårlige. Den 8. marts 2010 blev flyet fløjet til Herning, hvor det har stået siden.

Lige fra CTZ kom til klubben, var der været stor efterspørgsel efter hende. Den store efterspørgsel og det til stadighed voksende medlemstal har gjort, at klubben ultimo dec. 2014 investerede i et fly mere: SE-ITZ - ligeledes en Cessna 172. Den konstante medlemstilgang har imidlertid nødvendiggjort at investere i endnu et fly. Derfor kom SE-GPD, en piper 28, til klubben i januar 2017. Med flere medlemmer kom også ønsket om mere fleksibilitet i flylejen. Derfor har klubben i februar 2019 investeret i endnu et fly, en Cessna 150, som kan lejes på favorable vilkår.

Både OY-CTZ og SE-ITZ er firepersoners fly af typen Cessna 172M. Cessna 172 er en af verdens mest producerede flytyper, og der er et af verdens bedste firepersoners fly hvad angår sikkerhed, stabilitet og økonomi. Det er det perfekte fly til såvel skoling som til fornøjelsesture.
OY-CTZ har tilladelse til NAT-VFR flyvning, har 8.33 radioer, GPS og transponder med modeS. OY-CTZ er også forsynet med slæbekrog til fx flyvning med banner og optræk af svævefly.
SE-ITZ har tilladelse til NAT-VFR flyvning, er udstyret til IFR-flyvning, har 8.33 radioer, GPS og transponder med modeS.
SE-GPD har tilladelse til NAT-VFR flyvning, er udstyret til IFR-flyvning, har 8,33 radioer, GPS, transponder med modeS og Garmin G5 elektroniske flyveinstrumenter.
OY-EGK har tilladelse til VFR-dag, har fastmonteret Garmin 290 GPS.

Der er gratis landing for OY-CTZ, SE-ITZ og SE-GPD på EKVJ, samt for SE-GPD på EKBI.

Alle, der er aktive medlemmer af Midtjysk Flyveklub, og som har enten minimum PPL(A)-certifikat eller ene-flyvningstilladelse og som samtidig er medlem af DMU/KDA, kan leje klubbens fire fly.

Læs her retningslinjer for brug af klubbens fly.

Flyvelejen for privatflyvning på OY-CTZ, SE-ITZ og SE-GPD består dels af en bookingpris og flyleje baseret på tachotid. Der er ikke bookingpris på OY-EGK. Du kan se gældende priser herunder:

Skoleflyvning m/instruktør: 1125 kr pr tachotime,                         u/instruktør: 1175 kr pr tacotime

Anden flyvning OY-CTZ, SE-ITZ og SE-GPD:
                        30 kr pr booked ½-time + 1025,-/tachotime
                        Klubture: som skoleflyvning m/instruktør

OY-EGK: 950,-/tacotime (ingen bookinggebyr)

OY-CTZ SE-ITZ SE-GPD OY-EGK