Klubbens fly - OY-CTZ, SE-ITZ og SE-GPD

Midtjysk Flyveklub købte i december 2009 OY-CTZ. I slutningen af januar 2010 fik klubben så endelig flyet. Det fik midlertidig plads på EKVJ, da flyveforholdene på EKHG på grund af vejrliget er for dårlige. Den 8. marts 2010 blev flyet fløjet til Herning, hvor det har stået siden.

OY-CTZ er et firepersoners fly af typen Cessna 172M. Cessna 172 er en af verdens mest producerede flytyper, og der er et af verdens bedste firepersoners fly hvad angår sikkerhed, stabilitet og økonomi. Det er det perfekte fly til såvel skoling som til fornøjelsesture.
OY-CTZ har tilladelse til NAT-VFR flyvning. OY-CTZ er også forsynet med slæbekrog til fx flyvning med banner og optræk af svævefly.

Lige fra CTZ kom til klubben, var der været stor efterspørgsel efter hende. Den store efterspørgsel og det til stadighed voksende medlemstal har gjort, at klubben ultimo dec. 2014 investerede i et fly mere: SE-ITZ - ligeledes en Cessna 172. Den konstante medlemstilgang har imidlertid nødvendiggjort at investere i endnu et fly. Derfor kom SE-GPD, en piper 28, til klubben i januar 2017.

Alle, der er aktive medlemmer af Midtjysk Flyveklub og som har enten minimum PPL(A)-certifikat eller ene-flyvningstilladelse og som samtidig er medlem af DMU/KDA, kan leje klubbens tre fly.

Læs her retningslinjer for brug af klubbens fly.

Flyvelejen for privatflyvning består dels af en bookingpris og flyleje baseret på tachotid. Du kan se gældende priser herunder:

Skoleflyvning m/instruktør: 1125 kr pr tachotime,                         u/instruktør: 1175 kr pr tacotime

Anden flyvning: 30 kr pr booked ½-time + 1025,-/tachotime
                        Klubture: som skoleflyvning m/instruktør