Pilot - Hvordan bliver jeg det?
Fritidspilot (PPL(A)-pilot eller LAPL-pilot) kan alle blive. Dog skal du være fyldt 16 år, have bestået teorien og radiokommunikationen samt have bestået det obligatoriske lægetjek, før du må flyve solo. For at blive ejer af en PPL(A)-licens eller en LAPL-licens, skal du gennemgå en uddannelse, der minimum omfatter:
 - teori
 - radiokommunikation på dansk
 - 45 timers praktisk skoling (PPL-A) / 30 timers praktisk skoling (LAPL)

Et PPL(A)-certifikat koster omkring 70.000 til 90.000 alt efter, hvor du tager det henne og hvor mange timers praktisk flyvning, du skal have. Et PPL(H)-certifikat er lidt dyrere, mens et LAPL- og et PPL(UL)-certifikat er noget billigere.

Når du har erhvervet dit PPL-certifikat, kan du udbygge det med Nat-VFR - dvs. med ret til at flyve VFR-flyvning om natten, og du kan udbygge det til at omfatte forskellige flytyper.
Et PPL-certifikat er første skridt på vejen til at blive erhvervspilot.

Har du lyst til at høre nærmere om, hvordan du bliver pilot eller hvad det indebærer at være pilot, er du velkommen til at kontakte klubbens bestyrelse eller maile til klubben. Klik på info@midtjyskflyveklub.dk

Du kan også klikke ind på Midtjysk Flyveskoles hjemmeside, som udførligt beskriver både det økonomiske og de forskellige elementer, der skal til de forskellige certifikater.
Klik her for at komme direkte til Midtjysk Flyveskole.
Du er også velkommen til at kontakte Henning Andersen fra Midtjysk Flyveskole - tlf. 28186746 eller via mail info@herningflyveskole.dk og høre nærmere.

Forsiden af en PPL(A)-Licens
Læs mere Her om, hvordan du bliver pilot, og hvad det indebærer